Iedereen houd wel van een lekker kopje koffie, oftewel een ‘bakkie pleur’, om de dag mee te beginnen. Koffie heeft van zichzelf al een aantal voordelen. Zo maakt koffie je alert, vergroot het je snelheid en uithoudingsvermogen, geeft het je meer energie, verkleint het de kans op een beroerte en meer. In deze blog ga je laten zien met welke 4 manieren je gezonde koffie op tafel kunt zetten.

Ook kan koffie je helpen met afvallen door de cafeïne die het bevat. Cafeïne is ook vaak het hoofdbestanddeel van pre-workouts en fat burners waardoor het erg populair is bij mensen die aan krachttraining of duursporten doen.

Het is echter niet zo dat hoe meer koffie je drinkt, hoe beter het werkt of hoe meer voordelen het oplevert. Vaak is 2-4 koppen koffie per dag voldoende.

Naast de genoemde voordelen kun je je koffie nog gezonder maken door deze 4 tips toe te passen.

1: Je koffie gezonder maken door koeienmelk te bebruiken

Door koeienmelk te gebruiken in plaats van koffiemelk kun je je koffie al een stuk gezonder maken. Koeienmelk bevat namelijk meer eiwitten en mineralen zoals calcium en kalium.

2: Voeg kaneel toe aan je koffie

Ook het toevoegen van een snufje kaneel kan je koffie gezonder maken. Kaneel bevat verschillende antioxidanten die jouw weerstand kunnen verhogen.

Daarnaast zorgt kaneel ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft waardoor je minder snel trek krijgt in ongezonde snacks.

3: Voeg cacao toe

Cacao bevat, net als kaneel, veel antioxidanten door de grote hoeveelheden flavonoïden die in cacao te vinden zijn.

Ook bevat cacao stoffen die je lichaam stimuleert om endorfines aan te maken. Endorfines zorgen ervoor dat je je goed voelt en lekker in je vel zit.

Het toevoegen van cacao heeft dus ook psychologische voordelen. 

4: Gebruik MCT olie

MCT olie (medium chain triglycerides) zorgt ervoor dat je een voller gevoel hebt. Zo kan het ervoor zorgen dat je gedurende de dag minder eet dan dat je normaal zou doen. Ook zorgt het er bij veel mensen voor dat ze hun trainingen langer vol kunnen houden.

Als je MCT olie wilt gaan toevoegen om je koffie gezonder te maken, zorg er dan voor dat je met een klein beetje begint. Sommige mensen kunnen namelijk wat last krijgen van hun darmen in het begin 😉 

Geniet van je gezonde bakkie pleur! 🙂

Heb jij nog tips om je koffie lekkerder en gezonder te maken? Laat het dan gerust weten in de reacties hieronder.