In deze blog wil ik het met je hebben over wat het verschil is tussen een trainer en een coach. En je zou het misschien niet direct verwachten maar dat verschil kan aardig groot zijn. Ik ga je zo vertellen wat een trainer doet en wat een coach doet. Als het goed is, weet je na het lezen van deze blog wat het beste bij jou past. De ene persoon heeft namelijk meer baat bij een trainer, terwijl de ander juist een coach nodig heeft.

Wat doet een trainer?

Een trainer is vaak iemand die je precies vertelt wat je moet doen om tot de beste prestaties te komen. Een goed voorbeeld van trainers zijn bijvoorbeeld voetbaltrainers en vaak ook personal trainers. Bij training worden vaardigheden aangeleerd en kennis verbreed door de trainer aan een of meerdere personen.

Bij trainingen moet je je vaak aanpassen aan de structuur en het proces van de training. De trainer bepaalt hierbij van tevoren het doel van de training en de klanten dienen dit vervolgens op te volgen. Je hebt hierdoor weinig eigen inbreng. 

Voor sommige mensen werkt deze methode erg goed, maar voor andere mensen juist niet. Het is dus aan jou om te bepalen of ervaren wat voor jou het beste werkt.

wat doet een coach?

Bij coaching is het juist de klant die zijn of haar doelen bepaald en de agenda uitstippelt. De coach heeft als doel om de prestaties van de klant te optimaliseren en doet dit door de klant inzichten te geven en vaardigheden aan te leren. 

De focus bij coaching ligt niet alleen op het doel bereiken, maar ook op de oorzaak van de problemen die zijn ontstaan. Door deze oorzaken aan te boeken zul je betere en langdurige resultaten boeken. Coaching is in bijna alle gevallen gericht op lange termijn resultaten. Zo is dat ook met Premium Online Coaching

Kennis op zichzelf heeft niet zoveel waarde. Tegenwoordig kun je zó veel informatie vinden in boeken en op internet over afvallen, gezonde voeding, spieropbouw en fitness in het algemeen dat het geven van informatie, als online coach of personal trainer, geen meerwaarde meer heeft. Het gaat erom wat je doet met die kennis. Actie ondernemen bezorgt jou de resultaten die je wilt en een goede coach zorgt ervoor dat je die actie, op de juiste wijze, onderneemt.

Wat heb ik nodig?​

Dat zou je voor jezelf moeten ontdekken. Ik kan dat op dit moment niet voor jou zeggen, je kent jezelf namelijk het beste. Met Premium Online Coaching kun je een combinatie verwachten van training en coaching, alhoewel coaching de belangrijkste methode is. Je kunt je aanmelden voor de 30-dagen gratis proefperiode om erachter te komen of online coaching wat voor jou is.